Nasze imprezy

P
W
Ś
C
P
S
N
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Wydarzenie

Koncert "Aga Zaryan dla dzieci z autyzmem".

NCK - Ratusz Staromiejski, 01-04-2017

Serdecznie zapraszamy na wyjątkowy koncert charytatywny: „Aga Zaryan dla dzieci z autyzmem”.

1 kwietnia 2017 roku godz. 19.00 w Nadbałtyckim Centrum Kultury, w Ratuszu Staromiejskim przy ul. Korzennej 33/35 w Gdańsku.

Dochód ze sprzedaży biletów zostanie przekazany na terapię dzieci z autyzmem podopiecznych Fundacji Instytut Wspomagania Rozwoju Dziecka w Gdańsku. Przeżyj niezapomniany muzyczny wieczór w wyjątkowym miejscu i wesprzyj dzieci z autyzmem!

Kup bilety

Z okazji Światowego Dnia Świadomości Autyzmu Fundacja Instytut Wspomagania Rozwoju Dziecka (IWRD) organizuje koncert charytatywny „Aga Zaryan dla dzieci z autyzmem”, który odbędzie się 1 kwietnia o godz. 19.00 w Nadbałtyckim Centrum Kultury w Ratuszu Staromiejskim w Gdańsku. Będzie to wyjątkowy koncert wspaniałej wokalistki jazzowej Agi Zaryan, której na fortepianie towarzyszyć będzie wybitny pianista jazzowy i kompozytor Michał Tokaj.

Koncert został objęty Honorowym Patronatem Prezydenta Miasta Gdańska Pana Pawła Adamowicza.

Obok waloru artystycznego, podczas koncertu zostaną zaprezentowane treści dotyczące zagadnienia autyzmu oraz działalności IWRD, służąc poszerzaniu świadomości społecznej na temat tego zaburzenia.

2 kwietnia obchodzony jest Światowy Dzień Świadomości Autyzmu - na całym świecie odbywają się akcje informacyjno-edukacyjne, zaś charakterystycznym motywem jest kolor niebieski. Organizowane wydarzenia mają na celu podnoszenie świadomości społecznej na temat autyzmu oraz budowanie postaw wrażliwości i tolerancji wobec osób dotkniętych tym zaburzeniem i ich rodzin.

Fundacja – Instytut Wspomagania Rozwoju Dziecka w Gdańsku od ponad 10 lat zajmuje się niesieniem wszechstronnej pomocy dzieciom z autyzmem i ich rodzinom. Jest pierwszą w Polsce i Europie repliką amerykańskiego Princeton Child Development Institute, jednego z najlepszych ośrodków terapeutycznych na świecie. Zajmuje się działalnością terapeutyczną, edukacyjną i badawczą, wykorzystując najnowsze metody naukowe. Prowadzi przedszkole specjalne dla dzieci z autyzmem, przedszkole integracyjne oraz Niepubliczną Poradnię Psychologiczno-Pedagogiczną i Niepubliczny Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli. Zajmuje się również działalnością informacyjno-edukacyjną, organizując akcje społeczne, m.in. corocznie kampanie społeczne z okazji Światowego Dnia Świadomości Autyzmu.

Więcej informacji na: www.iwrd.pl  oraz na FB

Informacje o koncercie także na: www.iwrd.pl, www.gdansk.plwww.trojmiasto.pl.

Organizator: Fundacja – Instytut Wspomagania Rozwoju Dziecka w Gdańsku

Patronaty medialne: portale: www.gdansk.pl i www.trojmiasto.pl oraz Radio Gdańsk i Gazeta Wyborcza Trójmiasto i Co jest grane 24.

Partnerem głównym wydarzenia jest Nadbałtyckie Centrum Kultury, ponadto partnerami koncertu są: Fundacja Barbary Piaseckiej Johnson i Janaton.

Aga Zaryan.

Jej twórczość to kwintesencja tego, co najlepsze w historii jazzu, a zarazem kontynuacja tradycji legendarnych dokonań Shirley Horn, Carmen McRea i Joni Mitchell. Światowe uznanie Artystka zawdzięcza wyjątkowemu stylowi, smakowi i podejściu do śpiewania z charakterystyczną lekkością frazowania i ciepłym matowym tonem głosu.

Aga Zaryan jest laureatką najważniejszych nagród i wyróżnień w świecie muzycznym, w tym prestiżowej nagrody Fryderyka oraz wielokrotnie przyznawanego jej tytułu Wokalistki Roku w rankingu magazynu Jazz Forum. Płyty Zaryan sprzedają się w rekordowych nakładach, udowadniając, że ambicja i wysublimowany styl pozwalają dotrzeć do szerokiego grona publiczności. Artystka podbijała serca publiczności na całym świecie, koncertuje m.in. w Wielkiej Brytanii, USA, Belgii, Izraelu, Francji, Szwecji, Norwegii, Niemczech, Turcji, Portugalii, Rosji, Japonii, Chinach oraz Islandii.

Dyskografia:

•    2002/2007 - “My Lullaby” - album CD – Złota Płyta
•    2006 - “Picking Up The Pieces” album CD – Poczwórna Platynowa Płyta
•    2007 - “Umiera piękno” - album CD – Podwójna Platynowa Płyta / Fryderyk
•    2008 - “Live at Palladium” - album koncertowy 2CD/DVD– Poczwórna Platynowa Płyta
•    2010 - “Looking Walking Being” album CD – Podwójna Platynowa Płyta
•    2011 - “A Book of Luminous Things” album CD - Platynowa Płyta
•    2011 - “Księga olśnień” album CD - Złota Płyta / Fryderyk
•    2013 - “Remembering Nina & Abbey” - Platynowa Płyta

Więcej informacji: www.zaryan.com